Lövbiff & hasselbackspotatis

Något som brukar ätas ganska flitigt här hemma är champinjonsås, det är så gott :)
Idag blev det till champinjonsåsen lövbiff & hasselbackspotatis.




Lövbiff med champinjonsås
Detta behövs
400 g lövbiff
200 g champinjoner
1 gullök
1 msk soya
½ köttbuljontärning
4 dl matgrädde
salt, peppar & kött&grillkrydda

Gör så här:
Krydda lövbiffen med salt, peppar och grillkrydda. Bryn i stekpannan.
Hacka och skiva löken och champinjonerna. Häll i stekpannan där lövbiffen stektes, krydda med salt och peppar.
Bryn och häll sedan i soya, köttbuljong & grädde. Häll i lövbiffen och koka ihop.

Hasselbackspotatis

Detta behövs
ca 8 små potatisar, eller 4 stora (delas på mitten)
1 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
½ dl ströbröd
salt & peppar

Gör så här
Skala potatisen, skär potatisen i tunna skivor, men inte helt igenom. Blanda ihop olja, pressad vitlök, salt och peppar. Lägg potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensa på olivoljan på potatisen. In i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter. Ta ut potatisen ur ugnen, pensla på lite mer olja, och häll på ströbröd. In i ugnen i ytterligare 10-20 minuter. 


Ska försöka uppdatera lite oftare nu i veckan :)


Kommentarer
Postat av: Helena Ljunggren

Åh, hasselbackspotatis. SÅ gott!

2010-03-15 @ 07:38:15
URL: http://helenaljunggren.com/
Postat av: Tomas Olsson

Hej Annemi.... När du gör hasselbackspotatisen, så testa att blanda i finhackad färsk basilika och pressad vitlök i olivoljan innan du penslar på den.... Du kan också köpa färdig pesto och sätta i en klick men jag tycker det är godare med färsk basilika och vitlök...

2010-03-16 @ 09:14:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0