Kinainspirerad kyckling
Ikväll ska vi kolla på film här hemma. I slutet av denna vecka kommer jag att ha tenta, så jag hoppas att jag kommer att hinna med boggen i veckan trots endel plugg.
Till middag idag blev det en kinaispirerad kyckling, receptet kommer från arla.se
Blev sugen på det efter att ha läst receptet i en annan blogg, kommer tyvärr inte ihåg vilken det var..läser en hel del olika.
Detta behövs:
500 g kyckling
2 stora gulalökar
3 vitlöksklyftor
1 dl osaltade cashewnötter
1 msk soya (1½ msk tycker jag det behövs)
(½ klycklinbuljongtärning + 1 dl vatten skulle jag lägga till)
2,5 dl matgrädde
salt & peppar
potatismjöl
Gör så här:
Skär kycklingen i små bitar. Skiva löken och vitlöken. Bryn vitlöken och löken, ta av. Doppa kycklingen i potatismjöl. Stek kycklinen, blanda i löken, soya, cashewnötterna, grädden, salt & peppar. Låt koka i 3-4 minuter.
Servera med ris.
Ett gott och enkelt recept, tycker att arla.se har många enkla och goda recept.
Nu blir det Fighter - sambon har valt film :)
Om du rostar cashewnötter lätt i het stekpanna innan dom åker ner i grytan så blir det ännu godare. Å så lite riven ingefära också för den rätta "kina-smaken"! :)
Låter mumsigt!
Kinamat är ju sååå gott!
Du missar väl inte min tävling där du kan vinna boken "Bär & bakverk" av Elisabeth Johansson.
Ditt favoritrecept på en god vår-tårta/bakelse är det enda som krävs!
Kram Karin