Falsk fläskfilé

Idag är kylen full av mat, sambon åkte och storhandlade. Det hör inte till vanligheterna, men skönt var det!



Kvällens middag tar ett tag att göra, eftersom färsen ska vara ca 2 timmar i frysen. Men det går bra att förbereda dagen innan och ta upp en stund innan så den får tina lite.

Falsk fläskfilé




Detta behövs:
400g fläskfärs
1 msk aromat
100g champinjoner (färska blir godast)
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk mjöl
1 dl vatten
Örtagårdskrydda (Santa Marias är god)




Gör så här:
Blanda färsen med aromaten, knåda ihop. Gör till en rulle (som en fäskfilé) och rulla in i plastfolie och in i frysen.
Låt färsen ligga i frysen tills den är halvfryst, ta ut och skär upp i skivor ca 2 cm tjocka. 
Bryn i panna med lite salt och peppar. Häll i ugnsform.
Skiva champinjonerna och fräs dem. Häll dessa över färsbitarna.
Strö över örtagårdskrydda.
Häll i grädde, creme fraiche, och vatten+mjöl (blandat) i pannan, värm upp.
Häll detta i ugnsformen.
Ha i ugnen i ca 15 min på 200 grader.

Servera med pasta.

Hoppas ni har det bra i all snöyra :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0