Helstekt fläskfilé med trattkantarellsås & klyftpotatis

En lite för sen lördagskvällsmat. Vi skulle egentigen ha ätit detta igår, men efter all shopping var vi hungriga som vargar och bestämde oss för asistisk buffé.


Helstekt fläskfilé med trattkantarellsås & klyftpotatis


Trattkantarellsås
25 g smör
ca 1 dl torkade kantareller
4 dl vatten
2 st sharlottenlökar
2 tsk soya
2 dl grädde
1 msk maizena redning
salt & peppar

Lägg kantarellerna i vattnet. Låt stå i 1-2 timmar. Ta upp kantarellerna och krama ur dem. Sila vattnet som kantarellerna låg i. Skala och hacka löken. Bryn kantareller och lök i smöret. Häll över det silade vattnet och häll i soyan, koka ca 2 min. Häll i grädde och maizena låt puttra på låg värme i ca 3 min.

Helstekt fläskfile
Fläskfilé
ca 25 g smör
Salt
Peppar
Grillkrydda

Sätt ugnen på 125 grader. Putsa fläskfilén, gnid in salt, peppar och gillkrydda.
Smörj en ugnsfastform. Bryn fläskfieén i stekpanna för färg. Lägg i fläskfién i formen. Stoppa i en ugnstermonmeter i mitten på den tjockaste delen.
In i ugnen tills 67 grader. Lägg filén i ugnsfolie, låt ligga där i 15 minuter. Skär upp.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0