Hamburguesas con queso

Har idag testat och göra egna hamburgerbröd, då jag tycker köpebröden är så torra.
Resultatet blev bra, även om receptet måste modifieras lite. Bröden blev lite för små, och sesamfröna fastnade inte så bra.

Hamburgerbröd

Innan gräddning


Färdiga


8 hamburgerbröd (i orginalrecept 10)
Ingredienser:
25 g jäst
25 g smör
2,5 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 tsk strösocker
6 dl vetemjöl (i orginalrecept 7)
sesamfrön

1. Smält smör, häll i mjölken. Värm till 37 grader (fingervarmt).
2. Smula jästen i en bunke, häll på lite av spadet. Rör om så jästen löses upp.
3. Häll på resten av spadet, Blanda i salt, socker, och nästan allt vetemjöl. Arbeta tills en smidig deg.
4. Jäs under kökshandduk i minst 30 min.
5. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda.
6. Dela i 8 delar, gör runda bullar.
7. Doppa alla bullar i sesamfröna.
8. Låt jäsa i 10 min på ungsplåt med bakplåtspapper.
9. Lägg över bullarna och tryck till med en plåt (var inte rädd för att trycka till ordentligt).
10. Jäs i ytterligare 40 min.
11. Sätt på ugnen på 250 grader.
12. Grädda i ca 7 minuter.

Recept från: Receptcentralen.se


Så här ser de färdiga hamburgarna ut


Hamburgarna:
Blandfärs, salt, peppar och grillkrydda.
Forma till platta runda burgare, större än bröden.

Smaklig måltid :) 
 

Kommentarer
Postat av: Maggan

Hej!



Hittade hit från kryddburken, det är så roligt med matbloggar.



Får testa hamburgerbröden en dag sen, de är ju inte så billiga att köpa, sen tycker jag också att de är torra och smuliga.



2010-02-27 @ 14:57:56
URL: http://mittnyalivnu.blogspot.com/
Postat av: Anne

Maggan: Kul att du hittade hit. Ja testa dem, tyckte att de var en hit!

2010-02-27 @ 15:56:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0